Falusi turizmus tanfolyam

A képzés célja: Olyan szakemberek képzése, akik családi vállalkozás keretében szállást és (igény szerint) étkezést biztosítanak, valamint programot szerveznek hazai és külföldi turistáknak. A vendéglátáshoz felhasználják a konyhakertjükben termesztett zöldségeket, gyümölcsöket, a gazdaságukban tenyésztett állatokat. A szakképesítéssel egyéb vendéglátóipari foglalkozások, gazdaasszony, szobaasszony, mezogazdasági gazdaasszony, gazda munkakör tölthető be.

Falusi turizmus  képzés és modulrendszere

  1. Idegenforgalmi alapismeretek
  2. Falusi vendéglátás ismeretek
  3. Vállalkozási ismeretek
  4. Gyakorlati ismeretek

  1. Idegenforgalmi alapismeretek

1/1. Ráhangolás és kommunikáció

1/2. A vendéglátás és a falusi vendéglátás története

1/3 a vendéglátás alapismeretei

1/4 a vendéglátó tevékenység személyi és tárgyi feltételei

1/5 szervezési és vezetési alapismeretek

1/6 a turizmus fejlődéstörténete és alapfogalmai

1/7 a turizmus szektor fejlődése

1/8 a turizmus hatása

1/9 a magyar turizmus jellemzői

1/10 vendégkapcsolatok

1/11 Magyarország idegenforgalmi földrajza, turizmusmarketing

1/12 A ny-Dunántúli régió idegenforgalmi földrajza

1/13 Programszervezés

  1. Falusi vendéglátás ismeretek

2/1 A falusi turizmus hazai és nemzetközi gyakorlata

2/2 a falusi turizmus szereplői

2/3 a falusi turizmus építészeti kérdései

2/4 a falusi turizmus kínálat minőségi összetevői

2/5 munkaszervezési alapismeretek

2/6 a falusi vendéglátás sajátos munkaformái

2/7 áruismeret, fogyasztói alapismeretek

                                                                 

  1. Vállalkozási ismeretek

3/1 A vendéglátás helye és szerepe a nemzetgazdaságban

3/2  a gazdálkodás fogalma, folyamata

2/3 a turizmus piac fogalma, kategóriái, befolyásoló tényezők, tuizmus marketingje

2/4 a gazdálkodás alapegységei

2/5 üzleti gazdálkodás

2/6 költségvetéssel kapcsolatos elszámolások

  1. Gyakorlati ismeretek

4/1 egészségügyi, környezetvédelmi és tűzvédelmi ismeretek

4/2 állattartási és takarmányozási alapismeretek

4/3 kertészeti és állati termékek gyakorlata

4/4 étel italkészítési gyakorlatok

4/5 terítés és tálalás

HÍRLEVÉL

Aktuális akcióinkért, hasznos információkét valamint
pályázati és befektetési híreinkért iratkozzon fel most!