Falusi turizmus tanfolyam
A képzés célja: Olyan szakemberek képzése, akik családi vállalkozás keretében szállást és (igény szerint) étkezést biztosítanak, valamint programot szerveznek hazai és külföldi turistáknak. A vendéglátáshoz felhasználják a konyhakertjükben termesztett zöldségeket, gyümölcsöket, a gazdaságukban tenyésztett állatokat. A szakképesítéssel egyéb vendéglátóipari foglalkozások, gazdaasszony, szobaasszony, mezogazdasági gazdaasszony, gazda munkakör tölthető be.
Falusi turizmus képzés és modulrendszere
- Idegenforgalmi alapismeretek
- Falusi vendéglátás ismeretek
- Vállalkozási ismeretek
- Gyakorlati ismeretek
- Idegenforgalmi alapismeretek
1/1. Ráhangolás és kommunikáció
1/2. A vendéglátás és a falusi vendéglátás története
1/3 a vendéglátás alapismeretei
1/4 a vendéglátó tevékenység személyi és tárgyi feltételei
1/5 szervezési és vezetési alapismeretek
1/6 a turizmus fejlődéstörténete és alapfogalmai
1/7 a turizmus szektor fejlődése
1/8 a turizmus hatása
1/9 a magyar turizmus jellemzői
1/10 vendégkapcsolatok
1/11 Magyarország idegenforgalmi földrajza, turizmusmarketing
1/12 A ny-Dunántúli régió idegenforgalmi földrajza
1/13 Programszervezés
- Falusi vendéglátás ismeretek
2/1 A falusi turizmus hazai és nemzetközi gyakorlata
2/2 a falusi turizmus szereplői
2/3 a falusi turizmus építészeti kérdései
2/4 a falusi turizmus kínálat minőségi összetevői
2/5 munkaszervezési alapismeretek
2/6 a falusi vendéglátás sajátos munkaformái
2/7 áruismeret, fogyasztói alapismeretek
- Vállalkozási ismeretek
3/1 A vendéglátás helye és szerepe a nemzetgazdaságban
3/2 a gazdálkodás fogalma, folyamata
2/3 a turizmus piac fogalma, kategóriái, befolyásoló tényezők, tuizmus marketingje
2/4 a gazdálkodás alapegységei
2/5 üzleti gazdálkodás
2/6 költségvetéssel kapcsolatos elszámolások
- Gyakorlati ismeretek
4/1 egészségügyi, környezetvédelmi és tűzvédelmi ismeretek
4/2 állattartási és takarmányozási alapismeretek
4/3 kertészeti és állati termékek gyakorlata
4/4 étel italkészítési gyakorlatok
4/5 terítés és tálalás