9700 Szombathely, Kisfaludy S. u. 57.
Telefon: (94) 508 - 980, 508 - 981
Fax: (94) 508 - 980
E-mail:
 
 
Pályázat és projektmenedzsment ismeretek

Magyarország európai uniós taggá válásával kibővültek azok a lehetőségek, amelyek a helyi közösségi fejlesztést elősegíthetik. A források optimális felhasználása, a közösségi projektek kifejlesztése és hasznosulása tagállami érdek is.
A Strukturális Alapokba tartozó Operatív Programok azok, amelyek a jelentősebb forrásokat biztosítani tudják ehhez, azonban ezek mellett még más hazai és külföldi források is számításba jöhetnek a közösségi kezdeményezések finanszírozásának megoldására. Bármely megvalósításról is legyen szó, az bizonyos, hogy a források elérhetősége egy rendszer keretében történik. Ennek központi eleme a pályázatokkal kapcsolatos információk naprakész ismerete, valamint a pályázat- és projektmenedzsment készségek megléte. A versenyképesség megőrzése érdekében tehát szükségessé válik az ez irányú ismeretek megszerzése.

A képzés célja:
Pályázatkészítési, projektfejlesztési és projektmegvalósítási jártasság elérése, készségek fejlesztése, módszerek elsajátítása egy gyakorlatorientált felnőttképzési tanfolyam és tréning megvalósításán keresztül a hallgatók számára.

A képzés időtartama: 50 óra

A képzés tartalma:
Az EU támogatási rendszere * A Strukturális Alapok pillérei Magyarországon * A pályázás tagállami intézményrendszere * Alapfogalmak * Az Operatív Programok és intézkedések Magyarországon * A pályázatírás háttere * Jogosultsági feltételek * Projektfejlesztés alapfogalmai * A projektmenedzsment rendszere * Problémafeltárás, problémafa * Célstruktúra, célfa * Környezetelemzés (SWOT, STEP) * Logframe (logikai keretmátrix) * Tevékenységtervezés * Kockázatelemzés * Pénzügyi kalkulációk (költségtervezés, megtérülés) * Pályázati űrlapok * Megvalósíthatósági tanulmány * Horizontális feltételek * Pályázatkészítés * Pályázati mellékletek * Partnerség, konzorcium * Projektmegvalósítás és jelentési kötelezettségek, elszámolás

Megszerezhető bizonyítvány típusa: oklevél

 
jelentkezés
 
Híreink
Átadásra kerül a Szanyi Inkubátorház
2012.december.14
November 30-ig benyújthatók a falumegújítási, és a vidéki örökség megőrzése pályázatok (FRISSÍTVE!)
2012.november.30
Konferencia Szanyban a „Vállalkozói inkubátorház kialakítása Jókán és Szanyban” c. projekt keretében
2012.november.21
Több uniós forrás jut a vállalkozásoknak 2014 és 2020 között
2012.október.29
Újra nyitva az egyik legnépszerűbb energetikai pályázat az Új Széchenyi Tervben
2012.október.16
A képzések, tréningek szünetelnek
2012.október.09
további hírek
Nyitólap   |   Magunkról   |  Képzési információk   |   Rendezvényszervezés   |   Elérhetőségek Webmark Webstúdió
Adatvédelmi nyilatkozat   |   Impresszum
Főoldal